Hierbij presenteren wij u al de eerste namen die tijdens het Nationaal Binnenvaart Congres zullen spreken:

Minister Cora van Nieuwenhuizen
Niemand minder dan Minister Cora van Nieuwenhuizen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal het congres openen op 3 oktober.

“De ontwikkelingen in uw branche zijn van reuzenformaat. We zijn onderweg naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin schepen op schone energie varen, autonoom en digitaal. […] Dat is geen ver-van-mijn-bed-show. […] Wil je dingen voor elkaar krijgen, dan moet je je als branche goed organiseren. Dan moet je stem worden gehoord. Of het nu in Den Haag is of elders.” – Minister Van Nieuwenhuizen, uit toespraak tijdens Ondertekening Werkprogramma Maritieme Strategie en Zeehavens (22 februari 2018)

Nik Delmeire
Nik Delmeire is coördinator van het Inland Waterway Transport (IWT) Platform. Hiervoor was hij secretaris-generaal van de Europese verladersorganisatie ESC en heeft ruim 30 jaar ervaring in transport en de logistieke keten. Het IWT Platform houdt zich op Europees niveau bezig met dezelfde thema’s als het congres. Vanuit een Europees perspectief zal Nik Delmeire deze thema’s inleiden.